Long time no Sea…

Nu börjar det allt klia i kompassen efter att få komma ut på det stora blå och sträcka lite på skoten igen. Var sak har sin tid men det börjar kännas som att Nassau övertrasserar det kontot inom kort. Efter mer än två veckor här med nästan bara jobb ombord, frukostar utan bord och trappor utan fotsteg blir man sugen på att ”tugga lite distans” vi har ju trots allt ca 4500 sjömil kvar innan vi kan njuta av svenska jordgubbar igen… Men även om jordgubbarna frestar så måste jag säga att själva hemseglingen ska bli ett sant nöje i sig, att våg för våg ta farväl av karibien och envist tugga på mot nordligare breddgrader. Här i Nassau har vi verkligen insett att tuggandet verkligen sliter på båten och alla prylar, tre vant har bytts, pumpar har lagats och gått sönder i ett, segel har sytts, datorer har räddats på gränsen till limbo och pannlampor har fått förlängt liv med hjälp av silikon. Man drömmer ibland om att vara semesterseglare på västkusten, segla en sådär 500 distans per sommar och sen ha en hel vinter att fixa och pilla med det som behövs. Istället för att segla iväg över ett helt världshav så väntar man bara på sommaren hemma, det gick faktiskt så långt att jag härromdagen efter några öl började kolla IF båtar på blocket, drömmar…

Nu är det ju ändå så att vi lever en dröm som för många andra kommer förbli just en dröm så jag ska försöka skärpa mig och lägga folkbåtarna på hyllan ett tag till. Passa på och njuta av allt som händer och kanske det som inte händer oxå?

Hade bra och ta hand om varje ögonblick!
// Love

En reaktion på “Long time no Sea…

  1. Carina Örarbäck

    Vi förstår att ni har det bra och vi försöker också ta hand om alla ögonblick, nu har det t ex varit påsk med ett fantastiskt väder här hemma. Ett annat ögonblick man tänker på är när ni kommer inseglandes till Göteborg i början av juli. Men till dess är det fortfarande ett tag och säkert många minnesvärda ögonblick. Kul att höra lite mer av er igen på bloggen. Hälsa alla och en speciell kram till Anton från hans mamma

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>