10572238_10152275007727689_1228959275_n

S/Y Eira got a new adress!

Hej! Vi är de otroligt lyckliga som fått möjligheten och förtroendet att fortsätta resan med Eira som är SÅ ”Shabby chic”. Åh vi älskar det! Vår nya familjemedlem Eira är, i våra ögon, charmig som f-n, på svårdefinierbart sätt, samt himla snygg! Inredningen är funktionell och inget annat. Seglen är i ”befintligt skick” och trädäcket behöver en omgång med Oxalsysra. Allt detta har vi sett fram emot! Hittills har vi ”nätat” mantåget, börjat behandla däcket med Oxalsyra, bytt ugn, bytt toa till el, slängt ut sjökojerna i aktern (SORRY!) som var monterade med tusenmiljoner!!! skruvar. Till sist har vi gått lös med sticksågen i ”byssan”. Vi öppnar upp skottet mellan salongen och ”byssan”. inte helt men ganska mycket ändå. Varför gör vi allt detta? Åh ursäkta! ”Vi” är jag, Fredrik, samt Emma. Tillsammans har vi Ella 2 år som ni ser på bilden. Sedan har jag Tyra 10 år, Annie 14 år och Clara 18 år. Emma har Hannah 16 år och Simon 18 år. Jo som sagt, varför gör vi allt detta. Vi vill skapa ett ”hem” av Eira som just nu är den bästa av ”sommarstugor” man kan tänka sig. Vi sålde lägenheten och köpte Eira. Nu bor vi en mindre hyres-trea. Till våren har vi renoverat Eira till ett ”hem” och ska bo minst 7 månader om året i henne. Tonåringarna bor på land i lägenheten. Vi kommer att göra så långa seglatser med henne som vi kan hinna med på semestrar, föräldraledigheter mm. Seglatser till norra Frankrike, Tyskland, Danmark-runt, Skottland mfl. Segling ”is da shit” för oss! För att inte tala om livet till havs! Vi gillar att segla henne när ingen annan vågar sig ut – då trivs Eira bäst. Vi med! Hon har visat prov på att vara en ”cool katt” när fläkten är på ”näst högsta” och det känns himla bra! Som bilderna ovan visar skänker Eira oss en otrolig livsglädje. Dessutom så ska hon SEGLAS och alla som vill får följa med ”på färden”. Har ni vägarna förbi Turbinhamnen Västra Hamnen Malmö är ni välkomna ombord. I ”höstas” fick Eira en riktig snygging till närmsta granne – S/Y Mary af Rövarhamn! Har ni följt henne på blogg och FB? Hon kommer hem med sin familj Hammarberg – mamma Linda, pappa Ludde och barnen Otto och Lovis. De har varit ute till havs i fyra år! Eira med besättning arrangerar kalaset och jag gissar att Eira kommer att eskortera Mary in till deras gemensamma brygga. Det blev alltså 2 snygga stålketchar som ”kölar” med varandra vid samma brygga – långsides. Snyggt! I Västra Hamnen ligger ytterligare en stålketch och en enmastad stålseglare. Gott sällskap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>